فهرست مطالب

ابتکار و خلاقیت در علوم انسانی - سال چهارم شماره 16 (بهار 1394)

فصلنامه ابتکار و خلاقیت در علوم انسانی
سال چهارم شماره 16 (بهار 1394)

  • بهای روی جلد: 45,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1394/04/28
  • تعداد عناوین: 7
|
  • کامران گنجی *، سعیده تقوی، فتانه عظیمی صفحه 1
    هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی اندازه اثر متغیرهای همبسته مربوط به خلاقیت در ایران بود.
    روش پژوهش حاضر از نوع فراتحلیل است، از این رو با استفاده از پایگاه های اطلاعاتی داخلی و خارجی نسبت به یافتن و جمع آوری تمام گزارش های پژوهشی اقدام شد. نمونه مطالعات مورد استفاده شامل 12 مطالعه انجام شده از 1383 تا 1391 در سراسر ایران بود که 3015 نفر آزمونی را در بر می گرفت. داده های حاصل از این 12 مطالعه با روش اندازه اثر ضریب همبستگی پیرسون برای مدل اثرهای ثابت مورد فراتحلیل قرار گرفتند. تمام عملیات آماری با استفاده از ویرایش دوم نرم افزار جامع فراتحلیل انجام شد.
    یافته ها نشان دادند که میانگین اندازه اثر کلی برای مدل اثرات ثابت برابر 496/ 0 و برای اثرات تصادفی برابر 497/ 0 است که هر دو در سطح 001/ 0 معنادار هستند. بنابراین، میانگین اندازه اثر پژوهش حاضر (496/ 0) را می توان به عنوان اندازه اثر متوسط تا زیاد خلاقیت تفسیر کرد.
    نتیجه گیری
    بین سبک شناختی استقلال- وابستگی میدانی؛ انگیزش بیرونی، انگیزش درونی و جنسیت؛ هوش هیجانی و باورهای معرفت شناختی؛ ابعاد جهت گیری هدفی؛ بهزیستی ذهنی؛ صفات شخصیتی؛ فعالیت ها و ویژگی های معلم؛ هوش، سن و رضامندی زناشویی والدین؛ تفکر انتقادی و شادکامی؛ سبک های تفکر؛ و جهت گیری های هدف با خلاقیت اندازه اثر معنادار وجود دارد.
    کلیدواژگان: خلاقیت، متغیرهای همبسته، اندازه اثر، فراتحلیل
  • رزیتا سپهرنیا* صفحه 51
    زمینه
    امروزه، گردشگری مهم ترین کالای تجاری و شاخص رفاه زندگی و سبک زندگی است که به ویژه در کشورهای در حال توسعه مورد توجه است. تمایل روز افزون ملت ها برای آشنایی با تمدن ها و فرهنگ ها، سبب شده اند که این عامل بتواند در ارتقاء سرمایه فرهنگی جامعه به ویژه در بعد ملی با ایجاد همگرایی و غرور ملی به طور مثبت بدرخشد.
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر بررسی جایگاه و رابطه میان شاخص های صنعت گردشگری و ارتقاء سرمایه فرهنگی در ایران است.
    روش
    از نظر هدف این تحقیق کاربردی و از نظر گردآوری اطلاعات، توصیفی پیمایشی است. جامعه آماری 350 نفر از مدیران ارشد و کارشناسان فرهنگی در 31 استان کشور است که از طریق نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب شدند. ابزار اصلی پژوهش پرسشنامه هایی محقق ساخته است که با پایایی ضریب آلفای کرونباخ (816/ 0) تایید شده اند. برای آزمون فرضیه های آماری پژوهش، از تحلیل عاملی و تحلیل معادلات ساختاری و ضریب تعیین چندگانه استفاده شده است.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان می دهد که مولفه «گردشگری» در وضعیت موجود 71% و در وضعیت مطلوب 43% از تغییرات ارتقاء سرمایه فرهنگی را تبیین و پیش بینی می کند. نتایج مشخص می کنند که بین «گردشگری» و «حفظ و صیانت از میراث فرهنگی» و ارتقاء سرمایه فرهنگی در ایران همبستگی مثبت و معناداری وجود دارد و شاخص های این دو مولفه به درستی می توانند ارتقاء سرمایه فرهنگی در ایران را به ویژه در شرایط موجود پیش بینی کنند.
    نتیجه گیری
    از آن جایی که جایگاه وضعیت مطلوب صنعت گردشگری و میراث فرهنگی نسبت به وضعیت موجود در این پژوهش کاهش یافته است، ایجاد نگرشی خلاق به سیاست گذاری فرهنگی در قالب مدیریت استرانژیک فرهنگی صنعت گردشگری و میراث فرهنگی راهکار برون رفت از این مشکل است؛ راهکاری که برنامه ریزان در راستای تحقق سیاست گذاری های ارتقاء فرهنگی فراهم می کنند.
    کلیدواژگان: نگرش خلاق، صنعت گردشگری، ارتقاء سرمایه فرهنگی، ایران
  • لیلا اکرمی*، امیر قمرانی، صدیقه آقالر صفحه 71
    زمینه
    هدف برنامه آموزش فلسفه به کودکان ایجاد چالش های فکری است و نقش مهمی در ایجاد تفکر خلاق دارد.
    هدف
    پژوهش حاضر به بررسی تاثیر اجرای برنامه فلسفه برای کودکان بر بهبود پرسش گری و نگرش به خلاقیت در دانش آموزان دختر و پسر نابینا سنین 11-9 سال در شهر یزد پرداخته است.
    روش
    تعداد 28 نفر دختر و پسر نابینا، (14 نفر گروه آزمایش و 14 نفر گروه کنترل) به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه شیوه سنجش توانایی پرسش گری و نگرش به خلاقیت استفاده شد. در این پژوهش از روش آزمایشی پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل، استفاده شد و سپس از روش کلاس داری به شیوه حلقه کندوکاو شارپ - لیپمن و از داستان های فکری فلیپ کم و رابرت فیشر بهره گرفته شد.
    یافته ها
    داده های به دست آمده با استفاده از تحلیل کوواریانس تجزیه و تحلیل شد. نتایج پژوهش نشان داد که اجرای برنامه آموزش فلسفه برای کودکان با روش حلقه کندوکاو در بهبود پرسش گری و نگرش به خلاقیت دختران و پسران نابینا موثر است.
    نتیجه گیری
    آموزش فلسفه به کودکان در تقویت پرسش گری، تفکر انتقادی و خلاقیت در کودکان نابینا نقش مهمی دارد.
    کلیدواژگان: نابینایی، فلسفه برای کودکان، حلقه کندوکاو، پرسش گری، نگرش به خلاقیت
  • فاطمه ناظمی*، مجید صفاری نیا صفحه 89
    زمینه
    مدیریت کارآفرینانه فرایند مشخص ساختن فرصت برای خلق ارزش از طریق نوآوری و غنیمت داشتن فرصت هاست؛ با وجود آنکه در آغاز منابع کافی وجود ندارد. این در حالی است که نقش کارآفرینی در سازمان های دولتی هنوز دوره طفولیت خود را می گذارند.
    هدف
    هدف از انجام این مطالعه بررسی ارتباط و توان پیش بینی ادراک ریسک و خطرپذیری، سبک های تصمیم گیری در خصوص رفتارهای کارآفرینانه است.
    روش پژوهش: طرح پژوهش از نوع توصیفی است که با هدف کاربردی و به روش همبستگی انجام شده است. صد و یک نفر از مدیران دستگاه های فرهنگی شهر تهران به صورت تصادفی انتخاب شدند که برای اجرای پژوهش از پرسشنامه رفتار کارآفرینانه، ادراک ریسک و سبک های تصمیم گیری استفاده شد.
    یافته ها
    پژوهش حاضر نشانگر این موضوع است که ادراک ریسک با رفتارهای کارآفرینانه رابطه معکوسی دارد که البته از بین رفتارهای کارآفرینانه، رفتار مربوط به شناسایی اهداف (266/0- = R، 05/0> P) به طور معناداری با ادراک ریسک مرتبط است. همچنین از بین سبک های تصمیم گیری، سبک تصمیم گیری منطقی در پیش بینی رفتارهای کارآفرینانه نقش موثری دارد.
    نتیجه گیری
    طرح این موضوع توجه به مدیریت کارآفرینانه را متذکر می شود، به گونه ای که مدیریت کارآفرینانه در حیطه های مختلف دولتی می تواند زمینه های پیشرفت را با توجه به امکانات موجود به صورتی روز افزون فراهم کند و رکود و فرسایش در این سیستم را کاهش دهد.
    کلیدواژگان: ادراک ریسک، سبک تصمیم گیری منطقی، سبک تصمیم گیری شهودی، سبک تصمیم گیری اجتنابی، رفتار کارآفرینانه
  • مریم رحیمی مند*، عباس عباس پور صفحه 119
    زمینه
    روش تدریس مناسب از مهم ترین پایه های کیفیت بخشی آموزش محسوب می شود. بسیاری از روان شناسان تربیتی و مربیان آموزشی اعتقاد دارند، موقعیت یادگیری باید چنان سازماندهی شود که هر شاگرد بر اساس توانایی های خود به فعالیت بپردازد.
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر به کارگیری روش های مختلف تدریس (سنتی، پرسش شفاهی، نمایش علمی و مباحثه گروهی) بر خلاقیت و پیشرفت تحصیلی دانشجویان مراکز تربیت معلم انجام شد.
    روش
    پژوهش به روش نیمه تجربی انجام شد. جامعه ی آماری، دانشجویان رشته های مختلف مراکز تربیت معلم استان البرز بودند که با روش های نمونه گیری تصادفی طبقه ای متناسب، تعداد 270 نفر نمونه انتخاب شدند. ابزار استفاده شده در این تحقیق پرسشنامه خلاقیت عابدی و آزمون محقق ساخته پیشرفت تحصیلی بود. به منظور آزمودن فرضیه های تحقیق از روش آماری تحلیل کوواریانس چند متغیری (مانوا)، تحلیل کوواریانس یک راهه (آنوا) و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد.
    یافته ها
    یافته ها حاکی از آن بود که میزان خلاقیت و پیشرفت تحصیلی دانشجویان با توجه به روش های مختلف تدریس (سخنرانی، پرسش شفاهی، نمایش علمی و مباحثه و مشارکت گروهی) متفاوت است. همچنین نتایج تحلیل داده ها نشان داد خلاقیت و پیشرفت تحصیلی دانشجویان با روش مباحثه و مشارکت گروهی بیشتر از سایر روش ها افزایش نشان داده است. بر همین اساس به ترتیب روش های نمایش علمی، پرسش شفاهی و روش سنتی (سخنرانی) بر خلاقیت و پیشرفت تحصیلی دانشجویان تاثیرگذار بوده است.
    نتیجه گیری
    دانشجویانی که با شیوه های جدید آموزش می بینند پیشرفت تحصیلی و خلاقیت بالاتری از خود نشان می دهند.
    کلیدواژگان: شیوه های جدید تدریس، خلاقیت، پیشرفت تحصیلی
  • زهره عالمین*، ضرغام یادگاری، فتاح ناظم، صمد کریم زاده صفحه 143
    زمینه

    امروزه پیشرفت های اخیر در فرهنگ سازمانی و دستیابی به بهره وری سازمان ها، با استفاده از حل خلاق مسئله بسیار به چشم می خورد. تا آن جا که زمینه پژوهش ها نشان می دهد سازمان هایی که تاکید بیشتری بر بهره وری با استفاده از حل خلاق مسئله دارند نسبت به دیگر سازمان ها موفق ترند.

    هدف

    هدف از پژوهش حاضر، بررسی میزان رابطه حل خلاق مسئله در فرهنگ سازمانی با بهره وری مدیران آموزش و پرورش استان لرستان در سال 1392-1391 می باشد.

    روش

    پژوهش حاضر توصیفی ازنوع همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش راکلیه مدیران وکارکنان ادارات آموزش وپرورش استان لرستان تشکیل می دهدکه ازمیان آنهاتعداد 56 نفرمدیرو 163 نفرکارمندبه صورت تصادفی ساده به عنوان نمونه مورد نظر انتخاب شده اند. ابزارپژوهش شامل پرسشنامه استاندارد 68 سوالی رابینزمرکب از 17 سوال مربوط به بهره وری، 22 سوال مربوط به حل خلاق و 29 سوال مربوط به فرهنگ سازمانی است.

    یافته ها

    نتایج حاصل از آزمون خی دو و رگرسیون چند متغیره نشان داده است که بین حل خلاق مسئله و فرهنگ سازمانی با بهره وری مدیران آموزش وپرورش استان لرستان رابطه مثبت ومعنا داری وجود داشته است.

    نتیجه گیری

    نظر به اهمیتی که حل خلاق مسئله در ارتقاء فرهنگ سازمانی دارد، و از طرفی قرابتی که در اهداف بهره وری با اهداف مدیران آموزشی وجود دارد، سازمان های گوناگون به ویژه سازمان های آموزشی می توانند در پیشبرد اهداف خود نتایج این پژوهش را بکار گیرند و زمینه های تحقیق و توسعه آن ها را مهیا سازند.

    کلیدواژگان: حل خلاق، فرهنگ سازمانی، بهره وری
  • منصور صادقی مال امیری* صفحه 163
    زمینه
    علی رغم ضرورت روزافزون خلاقیت در حیات فردی و اجتماعی بشر، هنوز هم افراد و خصوصا مدیران، درک و فهم درستی از مفهوم پیچیده و مبهم خلاقیت نداشته و درنتیجه در مدیریت کردن استعداد خلاقیت با چالش بنیادین مواجه بوده و عموما نادانسته خلاقیت را محدود می کنند. زیرا نه تنها خلاقیت در زمره پیچیده ترین رفتارهای انسانی قرار داشته، بلکه تحقیقات انجام شده در زمینه مفهوم خلاقیت، عمدتا پراکنده، ناسازگار و غیر منسجم بوده و بر این اساس، این تحقیقات پیشنهاد های کاربردی واضح و مشخصی برای مدیریت خلاقیت، ارائه نمی کنند.
    هدف
    تحقیق حاضر با هدف وحدت بخشیدن به ادبیات پراکنده و ناسازگار خلاقیت در عرصه سازمان در قالب یک تئوری در راستای مدیریت مفهوم پیچیده و مبهم خلاقیت، انجام شده است.
    روش
    با رویکردی سیستمی- اکتشافی و بهره گیری از روش های فراتحلیل و تحلیل محتوا، چهارصد و نود تحقیق که طی سال های 1950 تا 2012، در مورد خلاقیت انجام شده اند، مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    پردازش داده های استخراج شده از تحقیقات، منجر به اکتشاف تئوری سیستمی خلاقیت شد. این تئوری بر محور سلسه مراتبی از متغیرها شامل ابعاد، عوامل، مولفه ها و شاخص ها و همچنین روابط حاکم بر آن ها، به ادبیات پراکنده، نامنسجم و ناسازگار خلاقیت وحدت بخشیده و بیان گر آن است که خلاقیت پدیده ای سیستمی بوده که متشکل از ابعاد سه گانه چگونگی، چیستی و چرایی است. چگونگی خلاقیت بیان گر ورودی های سیستم خلاقیت و یا عوامل موثر بر خلاقیت بوده که عبارت اند از عوامل چهارگانه فردی، شغلی، گروهی و سازمانی. چیستی خلاقیت به فرآیند سیستم خلاقیت اشاره داشته و شامل عوامل سه گانه خلاقیت فردی، خلاقیت گروهی و خلاقیت سازمانی است. چرایی خلاقیت بیان گر اهمیت و ضرورت و یا آن چه از سیستم خلاقیت حاصل می شود بوده که عبارت اند از عوامل دوگانه خروجی و پیامد.
    نتیجه گیری
    بر اساس سطوح چندگانه تئوری سیستمی خلاقیت (ابعاد، عوامل، مولفه ها و شاخص ها) و روابط حاکم بر آن ها، می توان خلاقیت را در عرصه سازمان، مدیریت نمود. به این صورت که این تئوری به افراد و خصوصا مدیران کمک می کند تا با رویکردی سیستمی از سطح ابعاد، عوامل، مولفه ها تا شاخص ها؛ درک کنند که خلاقیت چیست؟ چرا به آن نیاز دارند؟ و چگونه می توانند آن را ارتقاء دهند؟
    کلیدواژگان: خلاقیت، چگونگی خلاقیت، چیستی خلاقیت، چرایی خلاقیت، تئوری سیستمی خلاقیت
|
  • Kamran Ganji *, Saeideh Taghavi, Fataneh Azimi Page 1
    The aim of present research was the study of variables associated with creativity in Iran. The research method was Meta-analysis then we find and collect all research reports by using internal and external information data bank. Twelfh studies from throughout of Iran (1383 to 1391) involving 3015 participants were used in this meta-analysis. Data was analyzed using Pearson coefficient effect size method for fixed effect model (Hooman، 1387). All statistical operations accomplished by Comprehensive Meta-Analysis، Version 2. 0 (Borenstein، Hedges، Higgins & Rothestein; 2005، translated by Delavar & Ganji، 1391). Results showed that the mean of mixed- model of effect size was 0/496 for fixed effect model and 0/497 for random effect model that both of them were significant in 0/001 level. The mean of mixed- model of effect size (0/496) in this research showed the moderate to high on creativity. Also Results showed that there is significant effect size between cognitive styles، internal and external motivation، gender، emotional intelligence، epistemological believes، dimentions of goal direction، mental well-being، personality characters، teacher’s activity and characteristics، intelligence، age، parent’s marital satisfaction، critical thinking، happiness، thinking styles، and direction goal with creativity.
    Keywords: Criativity, associated variables, effect size, meta, analysis
  • Rozita Sepehrnia* Page 51
    Background
    Today, tourism is the most important commodity trade and prosperity of life and lifestyle, especially in developing countries is concerned. These factors can enhance the cultural capital of society, especially in the development of national integration and national pride shine positive.
    Purpose
    The purpose of this study is to examine the place of the relationship between indicators of tourism and protect cultural heritage by promoting the cultural capital of Iran.
    Methods
    The purpose of this research is applied and the data collection, descriptive. The population of 350 senior managers and cultural experts in 31 provinces that were selected using cluster sampling. The main research tool is a self-made questionnaire with Cronbach's alpha reliability coefficient (816/0) have been confirmed. To test the hypothesis of the study, factor analysis and structural equation analysis and multiple determination coefficient was used.
    Findings
    The results show that components of "tourism" in the status quo, 71% and 43% in good condition to explain and predict changes promoting cultural capital. Results indicate that between "tourism" and "preservation and protection of cultural heritage" and the promotion of cultural capital in Iran there is a significant positive correlation between these two variables and parameters correctly can enhance the cultural capital of Iran, especially in conditions forecast.
    Conclusion
    The ideal situation for tourism and cultural heritage is reduced to the status of the findings, Having a creative approach to cultural policy in the context of strategic management culture can be way out of this problem, it opens the door to the planners, the realization of the cultural policy promotion.
    Keywords: Creative attitude, tourism, promotion of cultural capital, Iran
  • Leila Akrami *, Amir Ghamarani, Sedigheh Agharar Page 71
    Background
    Philosophy for children have important role in challenging and creativity thinking for children.
    Objective
    The aim of the present research was study of the effect philosophy for children with method community of inquiry on Questioning And attitude to creativity in blind students in 9-11 age. 28 blind girls and boys Students.
    Method
    14 person for experimental group and 14 person for control group, were selected with simple random sampling method. The samples were assessed by Questioning And CAS questionnaire. For study hypothesis, used of experimental (pre-test- post- test) method, then utilize of community of inquiry Lipman, Robert fisher and Philip cam thinking stories. Data were analyzed by use of ANCOVA.
    Results
    Findings showed that, philosophy for children with method community of inquiry caused to improvement Questioning (0/001) and attitude to creativity (0/001) of blind girls and boys.
    Discussion
    Philosophy for children have important role, in reinforcement questioning, critical thinking and creativity for blind child.
    Keywords: Blindness, Philosophy for Children, Community of Inquiry, Questioning, Attitude To Creativity
  • Fatemeh Nazemi *, Majid Saffarinia Page 89
    Background
    Entrepreneurial management by clarifying the process of creating an opportunity to create value through innovation and advantage of opportunities although there is not enough resource. However, the role of entrepreneurship in government agencies are putting their infancy.
    Aim
    The aim of this study was to examine the relationship of risk perception and decision making styles with entrepreneurial behavior.
    Method
    The sample was consist of 101 cultural managers of tehran that was randomly selected. Descriptive methods, Pearson correlation and multiple regression was used to test the hypotheses. Devices for data collection in this study consisted of Entrepreneurial Behavior Questionnaire (Shafi Abadi, intellectually, 1390), perceived risk (Benten, 1993) and decision-making styles (scott and Bruse, 1995), respectively.Data: The present results indicate that risk perception is inversely related to entrepreneurial behavior. In the entrepreneurial behavior, detecting targets (266/0- = R, 05/0> P) is significantly associated with risk perception. Also the style of decision-making style as predictors of entrepreneurial behavior reasonably effectively.
    Conclusions
    the subject oh this study remind the Entrepreneurial management, The way that entrepreneurial management in various public areas can provide areas for improvement increasingly and This system will reduce stagnation and decay.
    Keywords: risk perception, rational decision making style, intuitive style, dependent style, avoidant style, Entrepreneurial Behavior
  • Maryam Rahimi Mand, Abbas Abbaspour Page 119
    Background
    Appropriate teaching method considers as main base of qualitating. Most educational psychologists and educational trainers believe that learning setting should be organized in such a way that each student be able to practice based on capabilities.
    Objective
    Present research was performed to study the effect of employing various teaching methods(traditional, oral question, scientific display and group discussion) on creativity and academic achievement of students from teacher training universities.
    Method
    Present research was performed by quasi-experimental method. Statistical population were consisted of students of different major from teacher training universities in Alborz province in which according to proportional stratified random sampling methods, 270 students were selected as sample size. Study toos were Abedi creativity questionnaire test and researcher made questionnaire of academic achievement. One-way Analysis of Variance (ANOVA), Multivarieate Analysis of Variance (MANOVA) and Tukey's test were used to test study hypotheses.
    Results
    Results showed that the amount of students creativity and academic achievement is different in terms of various teaching methods(lecture, oral question, scientific display, discussion, group participation). Also, study results showed that students creativity and academic achievement was increased by discussion and group participation more than other methods. Therefore, methods of scientific display, oral question, traditional method(lecture),respectively affect on students creativity.
    Conclusions
    students trained by modern education methods have access higher creativity and academic achievement.
    Keywords: modern teaching methods, creativity, academic achievement
  • Zohre Alamin*, Zargam Yadegari, Fattah Nazem, Samad Karimzadeh Page 143
    Background

    Recent improvements in organizational culture and having access to the productivity of organizations through creative solutions seem to be very important. The review of literature shows that the organizations which lay more emphasis on productivity through creative problem solving are more successful than the other organizations.

    Objective

    The aim of the present study was to evaluate the relationship between creative problem solving and organizational culture and productivity of education managers in Lorestan province in 1392-1391.

    Method

    The research method is correlational. The population consists of all managers and employees of education department in Lorestan. 68 managers and 163 employees were selected as the sample. The data were collected through Robin’s questionnaire. It consists of 68 items which are divided into three dimensions: productivity, culture of organization, and productivity of organization.

    Results

    The results from the multivariate regression analysis showed that there is a significant positive relationship between the creative problem solving and organizational culture and productivity.

    Conclusion

    According to the research findings it can be concluded that there is a significant positive relationship between the creative problem solving and organizational culture and productivity.

    Keywords: creative problem solving, organizational culture, productivity
  • Mansour Sadeqi Mal, Amiri* Page 163
    Background
    Among the most complex human behaviors are not only creative, but researches in the field of creativity, mostly scattered, inconsistent and incoherent and accordingly, this research offers clear application to manage creativity do not offer.
    Objective
    This study aimed to unite the scattered and inconsistent literature on creativity in the form of a theory is investigated.
    Method
    exploratory-qualitative approach and methods, meta-analysis, content analysis, four hundred and ninety research during 1950 and 2012 have been conducted on creativity, was studied.
    Results
    Processing data derived from research led to the discovery of the systems theory of creativity. This theory is based on Sls•hmratby variables including size, elements, components and indicators, the literature is sparse and inconsistent unify creativity and innovation phenomenon indicates that the system is composed of multiple dimensions, are how and why. How to express creativity and innovation system inputs or factors affecting creativity that include four factors: personal, professional, and organizational. What is Creativity Creativity refers to the system and consists of three individual creativity, group creativity and organizational creativity. Why creativity reflects the importance and necessity, or what the result will be the creation of systems that include output and outcome factors.
    Conclusion
    The theory of multiple levels of creativity from concept to index system, how, what and why creativity is brought into the picture, we can in terms of creativity, manage. If this theory is that people, especially managers, systems approach helps with the dimensions, factors, components and indicators, to understand why they need? What is creativity? And how can it improve?
    Keywords: creativity, how creativity, what is creativity, why creativity, creativity systemic theory